Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 4
im. księdza Jerzego Popiełuszki w Piotrkowie Trybunalskim

Cztery pory roku w kuchni-warsztaty kulinarne

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
4 + 4 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
4 + 4 =
7 listopada marszałek województwa łódzkiego zainaugurował  warsztaty kulinarne z gotowania potraw tradycyjnych w nowoczesnym wydaniu „Łódzkie gotuje”.
Cykl spotkań rozpoczął się w Kutnie, a 16 listopada warsztaty odbywały się w naszej szkole.
Temat warsztatów to „Cztery pory roku w kuchni”. Zajęcia prowadził renomowany kucharz
Tomasz Tracz, który wraz z uczestnikami przygotował pełne menu obiadowe, kulinarnie odzwierciedlające jedną z pór roku, na bazie produktów regionalnych z naszego województwa.

Uczestnicy warsztatów (z klas gastronomicznych) uczyli się przyrządzania regionalnych posiłków w odświeżonej odsłonie, ale  przede wszystkim tego, jak gotować zdrowo i smacznie. Jednocześnie w czasie trwania warsztatów promowane były tematy związane z żywnością wysokiej jakości.

Młodzież była bardzo zadowolona mogąc uczyć się od tak doświadczonego kucharza. Atmosfera była niesamowita a zajęcia przebiegały bardzo profesjonalnie i jednocześnie na luzie.

Zapraszamy do galerii:
powrót