7 listopada marszałek województwa łódzkiego zainaugurował warsztaty kulinarne z gotowania potraw tradycyjnych w nowoczesnym wydaniu „Łódzkie gotuje”.
Cykl spotkań rozpoczął się w Kutnie, a 16 listopada warsztaty odbywały się w naszej szkole.
Temat warsztatów to „Cztery pory roku w kuchni”. Zajęcia prowadził renomowany kucharz Tomasz Tracz, który wraz z uczestnikami przygotował pełne menu obiadowe, kulinarnie odzwierciedlające jedną z pór roku, na bazie produktów regionalnych z naszego województwa.
Uczestnicy warsztatów (z klas gastronomicznych) uczyli się przyrządzania regionalnych posiłków w odświeżonej odsłonie, ale przede wszystkim tego, jak gotować zdrowo i smacznie. Jednocześnie w czasie trwania warsztatów promowane były tematy związane z żywnością wysokiej jakości.
Młodzież była bardzo zadowolona mogąc uczyć się od tak doświadczonego kucharza. Atmosfera była niesamowita a zajęcia przebiegały bardzo profesjonalnie i jednocześnie na luzie.
Temat warsztatów to „Cztery pory roku w kuchni”. Zajęcia prowadził renomowany kucharz Tomasz Tracz, który wraz z uczestnikami przygotował pełne menu obiadowe, kulinarnie odzwierciedlające jedną z pór roku, na bazie produktów regionalnych z naszego województwa.
Uczestnicy warsztatów (z klas gastronomicznych) uczyli się przyrządzania regionalnych posiłków w odświeżonej odsłonie, ale przede wszystkim tego, jak gotować zdrowo i smacznie. Jednocześnie w czasie trwania warsztatów promowane były tematy związane z żywnością wysokiej jakości.
Młodzież była bardzo zadowolona mogąc uczyć się od tak doświadczonego kucharza. Atmosfera była niesamowita a zajęcia przebiegały bardzo profesjonalnie i jednocześnie na luzie.
Zapraszamy do galerii: