W dniu 15 kwietnia 2025 r. odbyła się IV edycja konkursu chemicznego pn. „Chemia w życiu codziennym”.
Dobre podstawy z chemii umożliwiają zrozumienie procesów zachodzących w naszym środowisku, poprawiają jakość i bezpieczeństwo życia. Świadomie dokonujemy wyboru produktów spożywczych, kosmetyków, itp. Unikamy benzoesanu sodu, glutaminianu sodu, parabenów, oleju palmowego, tłuszczów trans… Długa jest lista dodawanych substancji chemicznych, które pogarszają zdrowie w ciągu naszego życia.
Najwięcej punktów w konkursowych zmaganiach zdobyła Magdalena Dworak i Wiktor Pawełczyk z klasy IITG, a tuż za nimi uplasowała się Natalia Kowara z tej samej klasy.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Dobre podstawy z chemii umożliwiają zrozumienie procesów zachodzących w naszym środowisku, poprawiają jakość i bezpieczeństwo życia. Świadomie dokonujemy wyboru produktów spożywczych, kosmetyków, itp. Unikamy benzoesanu sodu, glutaminianu sodu, parabenów, oleju palmowego, tłuszczów trans… Długa jest lista dodawanych substancji chemicznych, które pogarszają zdrowie w ciągu naszego życia.
Najwięcej punktów w konkursowych zmaganiach zdobyła Magdalena Dworak i Wiktor Pawełczyk z klasy IITG, a tuż za nimi uplasowała się Natalia Kowara z tej samej klasy.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.