29 listopada odbył się konkurs na najsmaczniejszą potrawę bożonarodzeniową.
5 drużyn przez kilka godzin zmagało się z zadaniem konkursowym. Wśród przygotowanych potraw znalazły się te tradycyjne, jak pierogi, zupa grzybowa czy krokiety, jak i bardziej nowoczesne, jak krem z buraka, kaszotto grzybowe i tatar ze śledzia. Jury miało ciężki orzech do zgryzienia, aby wyłonić zwycięzcę.
Wyniki konkursu przedstawiają się następująco:
I miejsce – Natalia Spadło i Filip Mikołajczyk, klasa IV TG
II miejsce – Bartosz Fijołek i Krzysztof Fornalik, klasa IV TG
III miejsce – Natalia Kowara i Magdalena Dworak, klasa I TG
Wyróżnienia otrzymali: Katarzyna Banaszczyk i Małgorzata Kaleta z klasy III TGTFTS, oraz Kamil Brożek i Michał Woźniak z klasy III KM.
Gratulujemy wygranych, dobrego smaku i kreatywności, a przede wszystkim niezwykłych umiejętności gastronomicznych!
Wyniki konkursu przedstawiają się następująco:
I miejsce – Natalia Spadło i Filip Mikołajczyk, klasa IV TG
II miejsce – Bartosz Fijołek i Krzysztof Fornalik, klasa IV TG
III miejsce – Natalia Kowara i Magdalena Dworak, klasa I TG
Wyróżnienia otrzymali: Katarzyna Banaszczyk i Małgorzata Kaleta z klasy III TGTFTS, oraz Kamil Brożek i Michał Woźniak z klasy III KM.
Gratulujemy wygranych, dobrego smaku i kreatywności, a przede wszystkim niezwykłych umiejętności gastronomicznych!