W piątek mieliśmy przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, prowadzonych przez szefów kuchni, którzy przyjechali do nas prosto z Francji.
Było interesująco, motywująco i smacznie. Pod okiem profesjonalistów przygotowaliśmy kurczaka w sosie śmietanowo - winnym, zapiekankę z ziemniaków w beszamelu, gotowane szparagi z pure z młodej marchewki z pieczonymi pomidorami i rzodkiewką z dodatkiem parmezanowej piany. Mamy nadzieję na kolejne tak zajmujące warsztaty.
Część przygotowanych potraw można było skosztować podczas VI Festiwalu Kultury Miast Partnerskich na stoisku miasta Vienne.
Szczególne podziękowania kierujemy do Ewy Lebeau, która pomagała nam porozumiewać się po francusku. Pozdrawiamy!
Część przygotowanych potraw można było skosztować podczas VI Festiwalu Kultury Miast Partnerskich na stoisku miasta Vienne.
Szczególne podziękowania kierujemy do Ewy Lebeau, która pomagała nam porozumiewać się po francusku. Pozdrawiamy!